Μπισκότα με τζίντζερ

121
Μπισκότα με τζίντζερ

Υλικά

170 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ ζάχαρη άχνη

230 γρ. αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

1/2 κουτ. γλυκού σόδα

2 κουτ. γλυκού. τζίντζερ σκόνη

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 αυγό

150 γρ καστανή ζάχαρη (για επικάλυψη)

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τις υπόλοιπες σκόνες (αλεύρι, αλάτι, σόδα, τζίντζερ) και, τέλος, το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πετύχουμε ένα μαλακό ζυμάρι, που ίσα-ίσα να μπορούμε να πλάσουμε σε μπαλίτσες. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη – 1-2 κ.σ.(προσοχή! να μην γίνει σκληρό το ζυμάρι, να παραμείνει αφράτο).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C. Φτιάχνουμε μπαλίτσες 2-3 εκ, που τις κυλάμε στην καστανή ζάχαρη. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τους (περίπου 3 εκ), αφού τα cookies θα απλώσουν αρκετά. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 160ο C.