Υλικά
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
200γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
½ φλιτζ. βούτυρο κατσικίσιο
400γρ. καλαμποκάλευρο
150ml γάλα φρέσκο
2 αυγά χτυπημένα
2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο (ή ρίγανη, δυόσμο ή θυμάρι ξερά)
φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200ºC. Bράζετε μισό λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύετε μέχρι να πάρετε έναν ομοιόμορφο χυλό. Αφήνετε να κρυώσει.
Ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε καλά. Bουτυρώνετε ένα ταψί ή μια φόρμα και το πασπαλίζετε με φρυγανιά. Προσθέτετε στον χυλό τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και αλατοπιπερώνετε. Aνακατεύετε καλά και απλώνετε το μίγμα στο σκεύος. Iσιώνετε την επιφάνεια και την πασπαλίζετε με φρυγανιά και με το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.