Νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

135
Νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

Υλικά

Για τα νιόκι πατάτας

2 μέτριες πατάτες βρασμένες

1 κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουτ . γλυκού νερό

1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα κρόκοι αυγών

1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι

2 φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

250 γρ. σπανάκι

1 συσκευασία πασάτα ντομάτας

250 γρ. ρικότα

2/3 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Για το νιόκι πατάτας

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε και πολτοποιείτε. Ανακατεύετε με τα αυγά, αλάτι, μοσχοκάρυδο, νερό και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και φτιάχνετε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ. περίπου. Τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 2 – 2,5 εκ. από τις μύτες ενός πιρουνιού για να σχηματίσετε τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις.

Για τη σάλτσα

Ανάβουμε το φούρνο στους 200C. Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε τα νιόκι μαζί με τη ντομάτα, το σπανάκι και τη ρικότα. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως με φυλλαράκια βασιλικού.

Πηγή