Νόστιμα σπιτικά πατατάκια

223
Νόστιμα σπιτικά πατατάκια

Υλικά

1 μεγάλη πατάτα

1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε πλένοντας καλά την πατάτα σας, ξεφλουδίζοντάς την και κόβοντάς την σε πολύ λεπτές φέτες. Αν θέλετε να μοιάζουν τα πατατάκια σας 100% με αυτά του εμπορίου τότε καλό είναι να κόψετε την πατάτα σας σε στρογγυλές φέτες.

Για να κόψετε τις φέτες σας πολύ λεπτές χρησιμοποιήστε το εργαλείο με το οποίο κόβετε το λάχανο. Θα τις κόψει ομοιόμορφα και τέλεια. Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια πλαστική σακούλα και προσθέστε μέσα τις πατάτες σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μπαχαρικά της επιλογής σας -αλάτι, ρίγανη- και ό,τι άλλο θέλετε.

Κλείστε τη σακούλα και ανακινήστε την καλά. Πάρτε ένα ταψάκι και απλώστε πάνω του αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε τις φέτες πατάτας στη σειρά.

Ψήστε στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ροδίσουν. Γυρίστε τις από την ανάποδη και αφήστε για λίγο ακόμα έτσι ώστε να ροδίσουν και από την άλλη μεριά.

Βγάλτε το ταψάκι από το φούρνο και αφήστε τα πατατάκια σας να κρυώσουν.

Έτοιμα!

Πηγή: spirossoulis.com