
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι
8 γρ. baking powder
μια πρέζα αλάτι
125 γρ. μαργαρίνη soft
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
μερέντα ή μαρμελάδα σφιχτή για τη γέμιση
Αυγό για να τα αλείψουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαργαρίνη, το αλάτι,το baking powder με το χέρι και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ώσπου να γίνει μαλακή κ εύπλαστη ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180C. Την ανοίγουμε σε κύκλο και με μαχαίρι την κόβουμε σε 8 κομμάτια πάνω στα οποία βάζουμε μια κουταλιά μερέντα η μαρμελάδα.
Τυλίγουμε σε κρουασάν,από την φαρδιά πλευρά δλδ προς την γωνία. Τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα (μεγάλη ανακάλυψη η λαδόκολλα που δεν λερώνει το ταψί) Αλείφουμε με το αυγό για να πάρουν ωραίο χρωματάκι και ψήνουμε για 20΄ περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας.