Ραβανί Με Κρέμα

176

Υλικά

Για την βάση

2 1/2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

250ml φρέσκο γάλα

1/2 κουτ. σούπας μπέικιν

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη

Για το σιρόπι

2 1/2 φλιτζ.  τσαγιού ζάχαρη

2 φλιτζ.  τσαγιού νερό

Για την κρέμα

1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ

600ml γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέικιν και το γάλα με την σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι περίπου 32εκ ή 25χ33 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180C,για 30 λεπτά περίπου,βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά

Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί. Πασπαλίζουμε με κανέλα αν μας αρέσει, -εγώ έβαλα ψημένα αμύγδαλα αλεσμένα -και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε

Μπορούμε αντί για κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη κρέμα της αρεσκείας μας

Συνταγή την είδα internet και την έφτιαξα από olgascuisine.blogspot.gr