Ρολό Κιμά γεμιστό με Αυγά

214
Συνταγή για ρολό Κιμά γεμιστό με Αυγά

Συνταγή του Μανώλη Ασλάνογλου

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (σπάλα)

500 γρ. χοιρινός κιμάς (μπούτι περασμένο 2 φορές από τη μηχανή)

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

6 κουτ. της σούπας τριμμένη φρυγανιά

2 κουτ. του γλυκού ξερή ρίγανη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 αυγά βρασμένα για 6 λεπτά (υπολογίζουμε το χρόνο από τη στιγμή που θα τα πρωτοβάλουμε σε κρύο νερό) γ

6 μέτριες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες κυδωνάτες

250 ml ελαιόλαδο

1 μέτρια ντομάτα τριμμένη( ή 2-3 ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα)

1 κουτ. του γλυκού πελτέ ντομάτας

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά, το κρεμμύδι το σκόρδο τη φρυγανιά, τη μισή ρίγανη, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά για 5-6 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα. Το χωρίζουμε δύο ίσα μέρη και πλάθουμε το καθένα μακρόστενο σαν φρατζόλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 C. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε στο κέντρο του το ένα ρολό. Με τα δάχτυλα μας πιέζουμε τη ράχη του και φτιάχνουμε ένα φαρδύ αυλάκι κατά μήκος.

Βάζουμε εκεί τα βρασμένα και καθαρισμένα αυγά, το ένα πίσω απ’ το άλλο. Χωρίς να κλείσουμε το αυλάκι το σκεπάζουμε όπως είναι με το δεύτερο ρολό κιμά και πιέζουμε με τις παλάμες καλά τα πλαϊνά τους για να κλείσουμε καλά τα αυγά στο εσωτερικό.Για να μην κολλάει ο κιμάς στα χέρια μας τα βρέχουμε τακτικά με ζεστό νερό. Με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές λοξές χαρακιές στη ράχη του ρολού, όπως κάνουμε με το ψωμί.

Γύρω από το ρολό απλώνουμε τις κομμένες πατάτες και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Με ένα πινέλο αλείφουμε το ρολό με λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις πατάτες με το υπόλοιπο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ντομάτα ( ή τα ντοματίνια) με τον πελτέ και περιχύνουμε τις πατάτες.

Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσει εξωτερικά ο κιμάς.