Σάλτσα πέστο

198
Σάλτσα πέστο

Υλικά

2 μεγάλα κλωνάρια πλατύφυλλου βασιλικού

3 σκελίδες σκόρδο

3 κουτ. σούπας κουκουνάρι

3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας παρμεζάνα

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και στεγνώνετε πολύ καλά τα φύλλα βασιλικού. Προσοχή μόνο τα φύλλα, μην αφήσετε και το κλωνάρι του γιατί θα πικρίσει η σάλτσα. Τρίβετε την παρμεζάνα.

Βάζετε στο moulti τον βασιλικό, τα σκόρδα, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και πολτοποιείτε τα υλικά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο λίγο λίγο (σε 3-4 δόσεις) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρει η σάλτσα ωραία, κρεμώδη υφη.

Έτοιμη!

Περιχύνετε σε ζεστά ζυμαρικά και σερβίρετε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Μπορείτε να πασαλείψετε τη σάλτσα πέστο πάνω σε ελαφρώς ψημένες φέτες ψωμιού με λίγη μοτσαρέλα και ντομάτα!