Σεφταλιές

433
Σεφταλιές

Υλικά

600 γρ κιμάς μόσχου

400 γρ κιμάς χοιρινός

200 γρ ψίχα ψωμιού τριμμένη

200 γρ κρεμμύδι ξερό

1 αυγό

100 ml ελαιόλαδο

χυμός 1 λεμονιού

500 γρ σκέπη μπόλια από χοιρινό ή αρνί

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα τριμμένη κατά προτίμηση

ρίγανη, μαϊντανός

Εκτέλεση


Βάζουμε τη σκέπη στο νερό με λίγο λεμόνι για 60 λεπτά για να ασπρίσει και να μαλακώσει. Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε τους κιμάδες, την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το αβγό.

Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Στραγγίζουμε την σκέπη και την κόβουμε σε μικρά τεμάχια 5 Χ 5 εκ. περίπου.

Τυλίγουμε την ανάλογη γέμιση στο κάθε τεμάχιο της σκέπης και ψήνουμε στο φούρνο ή στη σχάρα.

Κατά το τέλος του ψησίματος σβήνουμε ή περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.

gourmed.gr