Σοκολάτα Βιενουά με τζίντζερ

174
Σοκολάτα Βιενουά με τζίντζερ

Υλικά

360 γρ. γάλα

2 κουτ. σούπας κακάο

240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη

50 γρ τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο

500 γρ παγωτό σοκολάτα (1 λίτρο)

Για το σερβίρισμα

500 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

τρούφα ή σοκολάτα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το κακάο και το τζίντζερ μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας με το σύρμα για να μη σβολιάσει.

Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει το μείγμα μας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Στη συνέχεια περνάμε από μια σίτα για να αφαιρέσουμε το τζίντζερ.

Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ μαζί με το παγωτό και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα, περίπου για 2 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την σαντιγί μας. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια αφράτη σαντιγί.

Σερβίρουμε τη σοκολάτα σε ποτήρι γεμάτο πάγο μαζί με τη σαντιγί και γαρνίρουμε με τρούφα ή σοκολάτα τριμμένη

Πηγή