Σοκολατένιο κέικ με τζίντζερ

162
Σοκολατένιο κέικ με τζίντζερ

ΥΛΙΚΑ

Για το cake:

2 φλιτζ. αλεύρι

1/3 φλιτζ.. κακάο

1 κουτ. σούπας baking powder

½ κ. γλυκού soda

1 βανίλια

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ

1 κουτ. γλυκού κανέλλα

½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

250 gr βούτυρο

200 gr κουβερτούρα

1 ½ φλιτζ. ζάχαρη

2/3 φλιτζ. γάλα

4 αυγά

1/3 φλιτζ. κονιάκ

Για την επικάλυψη:

300 gr κουβερτούρα

½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος

½ κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουτ. σούπας κονιάκ

½ κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Για το cake

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, το τζιντζερ, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας την ζάχαρη, το γάλα, το κονιάκ, τα αυγά και τέλος το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας τα ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 24-26cm περίπου. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 60 λεπτά.

Για την επικάλυψη

Βάζουμε στη φωτιά την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη να κοχλάσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα. Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.