Σπιτικά νιόκι με κοτόπουλο και μανιτάρια

268
Σπιτικά νιόκι με κοτόπουλο και μανιτάρια

Υλικά 

Για τα νιόκι πατάτας

2 μέτριες πατάτες βρασμένες 

1 κουτ. γλυκού αλάτι 

2 κουτ. γλυκού νερό 

1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

2 μεγάλα κρόκοι αυγών 

1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο 

1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι 

2 φυλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα μανιταριών με κοτόπουλο

1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο φρέσκο 

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 

250 γρ. μανιτάρια φρέσκα λευκά ψιλοκομμένα 

2 κουτ. σούπας μαϊντανός 

1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κύβους 

1 κουτ. γλυκού πάπρικα 

2 ντομάτες τριμμένες 

1 ποτήρι λευκό κρασί 

1 ποτήρι ζωμό κρέατος από κύβο ή σούπα

Εκτέλεση

Για το νιόκι πατάτας

Βράζετε τις πατάτες με το φλούδι, να μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά. Τις βγάζετε από τη φωτιά, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την πρέσα. Ανακατεύετε με τα αυγά, αλάτι, μοσχοκάρυδο, νερό και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέχρι να πάρετε μια λεία ζύμη. Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και φτιάχνετε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ περίπου. Τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 2 – 2,5 εκ, τα οποία περνάτε από τις μύτες ενός πιρουνιού για να κάνετε τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις και βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει με αλάτι. Όταν τα νιόκι αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνειά είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Για τη σάλτσα μανιταριών με κοτόπουλο

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το τηγανίζετε μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μέσα σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο. Προσθέτετε και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι. Το σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό, τη τριμμένη ντομάτα, πάπρικα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο αν χρειάζεται. Σιγοβράζεται για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τη σάλτσα με τα νιόκι.

Πηγή