Τα ντολμαδάκια της γιαγιάς

166
Τα ντολμαδάκια της γιαγιάς

Υλικά για 150 ντολμαδάκια:

170 φύλλα (κάποια θα σπάσουν και τα θέλουμε για πάτο στην κατσαρόλα)

750 γρ. ρύζι καρολίνα

5 ματσάκια φρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένα

4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνιθο

1 ματσάκι δυόσμο

2 ποτήρια λάδι

χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια

2 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη

 2 κουτ. σούπας  κοφτές αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια λεκανίτσα, φτιάχνουμε την γέμιση. Ανοίγουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα γεμίζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο. Στη μέση του φύλλου η γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες και ρολάρουμε σχετικά σφιχτά.

Στην κατσαρόλα, στρώνουμε φύλλα που έχουν σπάσει και έπειτα τα ντολμαδάκια, καλά ενωμένα μεταξύ τους. Μπορούμε να κάνουμε στρώσεις την μια πάνω στην άλλη. Αφού στρώσουμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, καπακώνουμε με ένα πιάτο και έπειτα προσθέτουμε νερό, μέχρι το χείλος του πιάτου. Βράζουμε για 10-15 λεπτά, από το σημείο βρασμού.

Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα τα ντολμαδάκια μας. Ταιριάζουν με στραγγιστό γιαούρτι ή με τζατζίκι.

Καλή επιτυχία!

Πηγή