Υγιεινά μπισκότα με ταχίνι

249
Υγιεινά μπισκότα με ταχίνι

Υλικά

 ½ φλιτζ. ταχίνι
 ½ φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. σπασμένη καρυδόψιχα
½ φλιτζ. ξανθές σταφίδες
1 ½ φλιτζ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ) ή άλλες νιφάδες δημητριακών
½ φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας ή μισή πλάκα κουβερτούρα (50 γραμ. περίπου) κομμένη σε μικρότερα κομμάτια
½ κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Ρίχνετε σ ένα μπολ το ταχίνι, το μέλι, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες και την κανέλα και τα ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο λίγο την βρώμη ανακατεύοντας και στο τέλος προσθέτετε και την κουβερτούρα.

Σ ένα ταψί απλώνετε μια λαδόκολλα και από το μείγμα παίρνετε κομμάτια στο μέγεθος περίπου ενός καρυδιού και το πλάθετε με τα χέρια σε μπαλάκι το οποίο πριν το βάλετε στο ταψί το πατάτε λίγο, όπως κάνουμε με τα μπιφτέκια (υπολογίστε περίπου 12 κομμάτια). Τα τοποθετείτε αραιά μέσα στο ταψί, γιατί τα μπισκότα απλώνουν με το ψήσιμο. Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C (πάνω – κάτω) και τα ψήνετε για 10 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν χρειάζονται περισσότερο ψήσιμο.

Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο τα μπισκότα είναι πολύ μαλακά, γι αυτό πριν τα μαζέψετε αφήστε τα να κρυώσουν λίγο, αλλά βγάλτε τα από το ταψί με την λαδόκολλα. Όταν κρυώσουν αν δεν τα σερβίρετε, τα κλείνετε σε γυάλινο βάζο.