Φιλετάκια κοτόπουλου με κουρκουμά

117
Φιλετάκια κοτόπουλου με κουρκουμά

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο χωρίς τη φύτρα, ψιλοκομμένη

2 πιπεριές κομμένες σε δακτυλίδια

2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα

1/2 κουτ. σούπας κουρκουμά

1 κουτ. σούπας αλεύρι κρίθινο

μισό κεσεδάκι κατσικίσιο γιαούρτι

αλάτι (θαλασσινό ή Ιμαλάϊων), πιπέρι μαύρο

ζυμαρικά βίδες χωρίς γλουτένη

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν ψιλοζεσταθεί ρίχνουμε τα φιλετάκια και τα γυρίζουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστούν. Ρίχνουμε τον κουρκουμά, τις πιπεριές και τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι καθώς και μισό φλυτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γιαούρτι. Όταν το φαγητό απορροφήσει τα πολλά υγρά του προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά.  Συνοδεύουμε το φαγητό με βίδες (κατά προτίμηση χωρίς γλουτένη).