Μηλόπιτα Στο Τηγάνι

172
Μηλόπιτα Στο Τηγάνι

Υλικά

1½ φλιτζ. Φαρίνα

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

4 αυγά

1 λεμόνι (ξύσμα)

1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα

4 μήλα καθαρισμένα ξεσποριασμένα και κομμένα σε μισοφέγγαρα

1 κουτ. σούπας κανέλα

2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

1/2 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη


Εκτέλεση


Βάζετε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρίσουν. Προσθέστε ενα ενα τα αυγά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο τη καστανή ζάχαρη. Χτυπήστε για ενα λεπτό ακόμη και κλείστε το μίξερ.

Βάλτε το τηγάνι στο μάτι με δυο κουταλίες βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε τη ζάχαρη και πασπαλίστε με κανέλα. Το αφήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά και στρώνετε σιγά σιγά τα μήλα σε όλη την επιφάνεια.
Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα που έχετε στο μίξερ απο πάνω και το απλώνετε να πάει καλά παντού.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα. Όταν ειναι έτοιμη βάλτε ενα πιάτο πάνω στο τηγάνι και αναποδογυρίστε προσεκτικά την μηλόπιτα. Πασπαλίστε αν θέλετε με κανέλα και άχνη.