Μοσχάρι με μπύρα, καπνιστό μπέικον και φέτα

118

Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)

10 ml ελαιόλαδο

2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια

1 κουτ. σούπας σκόρδο λιωμένο

120 γρ. λωρίδες μπέικον κομμένες σε κυβάκια

700 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους

¼ του φλιτζανιού αλεύρι αλατοπιπερωμένο

330ml μπύρα

1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon

50 γρ. τοματοπελτές

1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

750 ml ζωμός βοδινού

250 ml νερό

3 φύλλα δάφνης

1 πατάτα μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους

125 γρ. μανιτάρια

100 γρ. φέτα

Φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο , το μπέικον, και τα μανιτάρια, ανακατέψτε και τσιγαρίστε για 5 λεπτά.

Πασπαλίστε το μοσχάρι με αλεύρι και ρίξτε το στο ζεστό σκεύος. Αφήστε το να ροδίσει για λίγα λεπτά και μετά προσθέστε την μπύρα, τη μουστάρδα, τον τοματοπελτέ και την πάπρικα και ανακατέψτε. Αφήστε το για λίγα λεπτά μέχρι να «πιει» τα υγρά. Με αυτό τον τρόπο θα εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ.

Προσθέστε τον ζωμό, το νερό τα φύλλα δάφνης και την πατάτα και αφήστε να πάρουν βράση. Σκεπάστε με ένα καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η πατάτα.

Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό και φέτα και απολαύστε!