Μωσαϊκό: Η πιο εύκολη συνταγή για αρχάριες

114
Μωσαϊκό: Η πιο εύκολη συνταγή για αρχάριες

Υλικά

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. κονιάκ
50 γρ. κακάο
250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί


Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει. Όταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.