Πουρές πατάτας με Μαραθόριζα

238
Πουρές πατάτας με Μαραθόριζα

Συνταγή της Ντίνας Νικολάου

Υλικά (για 4 άτομα)

3 μέτριες μαραθόριζες καθαρισμένες και κομένες σε λεπτά φετάκια

3 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 3 εκ.

1 γεμάτη κουτ. σούπας βούτρο αγελάδος ή 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Τα “φύλλα” από 2 κλωναράκια άνηθου, ψιλοκομμένα

80ml πλήρες φρέσκο γάλα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις μαραθόριζες και τις πατάτες και τις καλύπτουμε καλά με κρύο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και τα κοτσάνια του άνηθου και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Τα στραγγίζουμε, πετάμε τα κοτσάνια και τα πολτοποιούμε με το πρες πουρέ ή με το μύλο. Ζεσταίνουμε γάλα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον πουρέ. Ανακατεύουμεμέχρι να απορροφηθεί το γάλα και προσθέτουμε το βούτυρο ή το λάδι.

Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε τον άνηθο και πιπέρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.