Ριζότο με κρεμώδη υφή και σπαράγγια με αρακά

156
Ριζότο με κρεμώδη υφή και σπαράγγια με αρακά

Υλικά

4 φλιτζ. ζεστό ζωμό λαχανικών

1 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο

1/2 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 1/2 φλιτζ. άψητα ρύζι αρμπόριο

1/4 φλιτζ. λευκό κρασί

2 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα σπαράγγια

1 φλιτζ. κατεψυγμένο αρακά

1 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο

1/4 κούπας καλής ποιότητας τυρί παρμεζάνα , τριμμένη

1/4 φλιτζ. φρέσκο ​​μαϊντανό , ψιλοκομμένο

1/4 κουτ. γλυκού φρέσκο ​​μοσχοκάρυδο , προαιρετικό

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεστάνει ρίχνετε το σκόρδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε. Αμέσως μετά ρίχνετε το ρύζι και αφήνετε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με τα υπόλοιπα υλικά.

Χαμηλώνετε την εστία, σβήνετε με το λευκό κρασί και το αφήνετε να το απορροφήσει.

Μόλις πιει το κρασί ρίχνετε στο ρύζι 1/4 φλιτζανιού ζωμό λαχανικών μαζί με τον αρακά και ανακατεύετε. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και κάθε φορά που το ρύζι απορροφά τα υγρά του και προσθέτετε μισό φλιτζάνι ζωμό ακόμα.

Σε αυτό το σημείο ετοιμάζετε τα σπαράγγια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και μαγειρεύετε τα σπαράγγια ψιλοκομμένα για 10 λεπτά σε μέτρια εστία.

Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μαγειρεμένα σπαράγγια στο ριζότο και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

Προσθέστε την παρμεζάνα τριμμένη, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύοντας άλλη μια φορά.

Σερβίρετε το ριζότο πασπαλίζοντας με μαϊντανό και παρμεζάνα.