Υλικά
500γρ ζάχαρη
200γρ γλυκόζη
200γρ νερό
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
χάρτινα καλαμάκια ή ξυλάκια
λαδόκολλα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα και τη βάζουμε να βράσει, όχι σε πολύ δυνατή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε. Κατά διαστήματα παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο από το μείγμα που βράζει και ρίχνουμε σε μια κούπα κρύο νερό για να δούμε αν έχει κρυσταλλώσει. Όταν η καραμέλα έχει κρυσταλλώσει είναι έτοιμη.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε ένα λεπτό. Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα από την καραμέλα και τη ρίχνουμε στη λαδόκολλα. Αυτό μόνο του θα πάρει στρογγυλό σχήμα. Αμέσως κολλάμε τα καλαμάκια.
Μόλις κρυώσουν καλά τα ξεκολλάμε με προσοχή από τη λαδόκολλα.