Συνταγή για σως τσένταρ

181
Συνταγή για σως τσένταρ

Υλικά

350 γρ. τυρί cheddar τριμμένο

2 κουταλιές βούτυρο

250 ml γάλα

40 γρ. αλεύρι  γ.ο.χ.

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να ξανθίσει ελαφρά το μείγμα. Προσθέτετε σε δόσεις το γάλα και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.

Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το τριμμένο cheddar λίγο λίγο μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και να ομογενοποιηθεί.

Έτοιμή!

Προσοχή: Όλη η διαδικασία γίνεται σε πολύ χαμηλή φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

Υ.Γ. Αν θέλετε τη σάλτσα πιο ρευστή μπορείτε να προσθέσετε πιο πολύ γάλα  ή τυρί για να είναι πιο πηχτή.