Φάβα από Κουκιά με ταχίνι

291
Φάβα από Κουκιά με ταχίνι

Συνταγή της Ηλιάννας Σαμούρη

Υλικά (για 6 άτομα)

500γρ. ξερά κουκιά

1 ξερό κρεμμύδι,καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη

1 κουτ. σούπας ταχίνι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2-3 κλωνάρια μαϊντανού,ψιλοκομμένα

100 γρ. κεφαλογραβιέρα,χονδροτριμμένη

1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε από βραδύς τα κουκιά σε άφθονο νερό. Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για περίπου 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αδειάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Αδειάζουμε τον πολτό σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε 200 ml νερό, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαϊντανό και την κεφαλογραβιέρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε