Ψαρονέφρι Ψημένο Με Ξύσμα Λεμονιού Και Λάιμ Και Πιλάφι Μπαχαρικών

150
Ψαρονέφρι Ψημένο Με Ξύσμα Λεμονιού Και Λάιμ Και Πιλάφι Μπαχαρικών

Υλικά


Για 4 άτομα

2 φιλέτα ψαρονέφρι

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Ξύσμα από 2 λεμόνια

Ξύσμα από 2 λάιμ

Χυμό από 2 λάιμ

Για το πιλάφι:

80 γρ. βούτυρο

140 γρ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

½ κουτ. γλυκού κύμινο Μπαχάρ τριμμένο

½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο Μπαχάρ τριμμένο

2 κουτ. γλυκού κιτρινόριζα Μπαχάρ τριμμένη

2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό Μπαχάρ

400 γρ. ρύζι για πιλάφι

40 γρ. βούτυρο για το τέλος

700 ml ζωμό κοτόπουλο

Αλάτι,Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση


Τοποθετείτε μια σοτέζα (χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο) σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα 80 γραμμάρια βούτυρο.


Μόλις λιώσει το βούτυρο σοτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινάει να ξανθύνει και προσθέτετε τα μπαχαρικά, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, την κιτρινόριζα και το γλυκό μπούκοβο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.


Προσθέτετε το ρύζι για πιλάφι, ανακατεύετε καλά, και συνεχίζετε προσθέτοντας τον ζωμό κοτόπουλο. Μόλις το πιλάφι πάρει μία βράση, το αποσύρετε από την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 18-20 λεπτά.


Όταν τι πιλάφι είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε τα 40 γραμμάρια βούτυρο, ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε μια στεγνή πετσέτα ανάμεσα στο πιλάφι και στο καπάκι για 5 λεπτά να τραβήξει την υγρασία


Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε τα φιλέτα ψαρονέφρι, τα αλείφετε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και θωρακίζετε τα φιλέτα ψαρονέφρι καλά από όλες τις πλευρές.


Σβήνετε με τον χυμό λάιμ, αποσύρετε τα φιλέτα από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφετε με τα ξύσματα λεμονιού και λάιμ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 14-16 λεπτά.


Μόλις τα φιλέτα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε 5 λεπτά να ξεκουραστούν. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα σε 3 μεγάλα κομμάτια το καθένα και τα σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα μαζί με το πιλάφι μπαχαρικών.

alexandrospapandreou.gr