Αραβικές Πίτες με Αυγά και Καπνιστή Γαλοπούλα

185
Αραβικές Πίτες με Αυγά και Καπνιστή Γαλοπούλα

Συνταγή της Νένας Ισμυρνόγλου

Υλικά (για 4 μεσαίες ή 2 μεγάλες αραβικές πίτες)

6 αυγά βραστά κομμένα σε μικρά κομμάτια

240 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους

8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

70ml ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

4-5 σταγόνες ξύδι από λευκό κρασί

1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός ή ρίγανη ή θρούμπι, τριμμένα

Λίγα φύλλα ρόκας ή μαρουλιού ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα αυγά για 6 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού( πρέπει να είναι σφιχτά). Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά καρέ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη μουστάρδα το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το δυόσμο. Όταν ομογενοποιηθεί η σάλτσα, ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη φέτα.

Απλώνουμε τις πίτες σε μια επιφάνεια εργασίας και τις καλύπτουμε με 2 φέτες γαλοπούλα. Μοιράζουμε το μείγμα αυγού-τυριού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαρούλι ή τη ρόκα στη μέση κατά μήκος κάθε πίτας. Τυλίγουμε τις πίτες σε ρολό, μετά σε πλαστική μεμβράνη και αν δεν θέλουμε να τις καταναλώσουμε αμέσως τις διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 12 ώρες.