Γρήγορη σοκολατόπιτα

285
Γρήγορη σοκολατόπιτα

Υλικά:

Βιτάμ – 1

Αυγά – 5

Βανίλια – 1

Ζάχαρη – 2 φλυτζ. τσαγιού

Αλεύρι φαρίνα – 1 1/2 φλυτζ. τσαγιού

Κακάο – 3/4 φλυτζ. τσαγιού

Κονιάκ – 1/2 φλυτζ. καφέ

Baking powder – 1 κουτ. σούπας

Νερό ζεστό – 1 φλυτζ. τσαγιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό). Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλυτζάνι. Σερβίρεται ζεστή.

Πηγή: daddy-cool.gr