Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι ή άλλο μακρύ ζυμαρικό της αρεσκείας μας
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος ή άλλο μυρωδικό φρέσκο ή μίγμα μυρωδικών ψιλοκομμένο ή κατά τη γεύση
1 κουτ. γλυκού αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο συν 2 κουταλιές επί πλέον
5 μέτριες σκελίδες σκόρδου ή και περισσότερες κατά τη γεύση
3 μικρά καυτερά κόκκινα τσίλι (ξηρά ή φρέσκα ή 1/2 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση
ή εναλλακτικά:
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση ή εναλλακτικά:
και τα δυο μαζί.
Εκτέλεση
Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες ή το χτυπάμε στο μίξερ ή το γουδί και το ρίχνουμε μέσα σε λάδι που έχει αρχίσει να σιγοτζιτζιρίζει στο τηγάνι, πάντα σε πολύ σιγανή φωτιά. Εάν το σκόρδο είναι κομματάκια ή φέτες το αφαιρούμε από το λάδι όταν αρχίσει να παίρνει το χρυσόμαυρο χρώμα. Αν το αφήσουμε θα μαυρίζει και θα πικρύνει την γεύση της σάλτσας μας… Το λάδι θα έχει πάρει την γεύση του σκόρδου… Όσοι είναι μερακλήδες κι αρέσκονται στα πικάντικα, ρίχνουν μέσα στο λάδι που έχει πάρει την γεύση του σκόρδου και μερικά καούρικα πεπεροντσίνια…!!! Στο μεταξύ, σε διπλανό μάτι της κουζίνας μας έχουμε βράσει, πάντα αρντέντε, σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας… Τα σουρώνουμε και, καυτά όπως είναι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι…, και ανακατεύουμε καλά μέχρις ότου η σάλτσα μας περιλούσει όλα τα μακαρόνια μας…
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ :
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας σε ρηχό πιάτο και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί παρμιτζιάνο ή ελληνικό κεφαλοτύρι… Στολίζουμε το πιάτο μας με φρέσκα φύλλα μαϊντανού…, ή άλλα φρέσκα μυρωδικά , όπως βασιλικό, δυόσμο, μέντα η φρέσκια ρίγανη…, ενώ γύρω – γύρω στο πιάτο μας γαρνίρουμε με σκόνη πάπρικα, από τη πιο γλυκιά μέχρι την πιο καυτερή ή ακόμα και σκόνη τσίλι…. Και, όπως τρώμε, την κάθε πιρουνιά μας την περνάμε από την πικάντικη γαρνιτούρα προσδίδοντας της αυτήν την πικάντικη γεύση που θέλουμε… Η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη και σερβίρετε για πρώτο πιάτο και πάντα με λευκό κρασί ή παγωμένη μπύρα….
Πηγή: tasty-day.gr