Μους με σοκολάτα και μπανάνα

221
Μους με σοκολάτα και μπανάνα

Υλικά

Για τη μους

2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
160 γρ. ζάχαρη
300 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα σοκολάτας 70% κακάο
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη κρέμα μπανάνας

4 μπανάνες μικρές
1 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε 1 κούπα κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγουν μικρές φουσκαλίτσες στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Μην το βράσετε. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με τη βανίλια, τη ζάχαρη ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ και αφήνετε στην άκρη το μείγμα μέχρι να κρυώσει τελείως.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί. Όταν κρυώσει η σοκολάτα ενώνετε με την σαντιγί απαλά με μια μαρίζ.

Ρίχνετε εναλλάξ το μείγμα μους σοκολάτας – μείγμα μπανάνας σε 6 μπολάκια και αποθηκεύετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 4 ώρες.

Για την κρέμα μπανάνας

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε κομματάκια.

Στη συνέχεια τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα πολτός.