
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
2 κουτ. σούπας σκορδόλαδο
1-2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
1 κιλό μήλα κομμένα και καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
3 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζ. χυμός μήλου
1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι,σε μέτρια φωτιά πρόσθεσε το σκορδόλαδο και τσιγάρισε για λίγο. Στέγνωσε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πρόσθεσε το κρέας στο τηγάνι και μαγείρεψε για 3-5 λεπτά η μέχρι να ροδίσει. Γύρισε και μαγείρεψε και την άλλη πλευρά για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφαίρεσε από την φωτιά και σε ένα άλλο τηγάνι μικρότερο σε μέτρια φωτιά λιώσε το βούτυρο. Στην συνέχεια πρόσθεσε την ζάχαρη και μαγείρεψε για 1 λεπτό ή μέχρι να λιώσει. Πρόσθεσε τα μήλα και σοτάρισε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 10-15 λεπτά. Βάλε ξανά το τηγάνι με τις μπριζόλες σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τον χυμό μήλου μαγείρεψε μέχρι το υγρό να μειωθεί περίπου στο μισό. Έπειτα πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και άφησε μέχρι να πάρει μια βράση ώσπου η σάλτσα να πήξει. Πρόσθεσε το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε τα καραμελωμένα μήλα πάνω από τις μπριζόλες και σέρβιρε. Καλή σου όρεξη!