Πένες Κοτόπουλο με Κρέμα Γάλακτος και Μπέικον

144
Πένες Κοτόπουλο με Κρέμα Γάλακτος και Μπέικον

Υλικά

5 φέτες μπέικον

500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φέτες

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

1 ­½ κουτ. γλυκού πάπρικα

½ κουτ. γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι

140 γρ. σπανάκι

4 με ­5 μικρές τομάτες σε κομματάκια

5 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

1 ­½ κούπα κρέμα γάλακτος

2 κούπες τριμμένη παρμεζάνα

340γρ. πένες

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τηγανίστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το μπέικον και αφήστε το να στεγνώσει. Κρατήστε το λίπος που έβγαλε το μπέικον. Προσθέστε 2 με 3 κουταλιές από το λίπος πίσω στο τηγάνι. Βάλτε μέσα τις φέτες από το κοτόπουλο και ρίξτε πάνω το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τις νιφάδες από το τσίλι. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, βγάλτε το από το τηγάνι και αφήστε το δίπλα.

Προσθέστε το σπανάκι και τις τομάτες και μαγειρέψτε μέχρι το σπανάκι να έχει μαραθεί.  ροσθέστε και το σκόρδο και τηγανίστε για 30 ακόμα δευτερόλεπτα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε μέχρι να έχει σφίξει. Μετά προσθέστε και την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Ρίξτε μέσα και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και το μπέικον και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε για 5 λεπτά την σάλτσα να απορροφηθεί.

Σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα.