
Συνταγή της Ντίνας Νικολάου
Υλικά για 4 άτομα
Τα “μπουκετάκια” από ένα μέτριο μπρόκολο
3 μέτριες πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
60ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1/2 κουτ.γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
100ml πλήρες φρέσκο γάλα
80γρ. κουκουνάρια ελαφρώς καβουρρδισμένα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με αύθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μπρόκολο για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά προσέχουμε να μην παραβράσει και λιώσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Το αφήνουμε εκεί για περίπου 3-4 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό θα σταματήσει ο βρασμός και θα κρατήσει το ζωηρό πράσινο χρώμα του.
Το στραγγίζουμε και το πιέζουμε μέσα στο σουρωτήρι ώστε να απομακρύνουμε όσο γίνεται τα υγρά. Πολτοποιούμε το μπρόκολο με το πρες πουρέ ή με το μύλο λαχανικών. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τους δύο πουρέδες. Ανακατεύουμε να το απορροφήσουν και προσθέτουμε το λάδι τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Μόλις γυαλίσει ο πουρές και τα μπαχαρικά σκορπίσουν το άρωμα τους, αποσύρουμε. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και σερβίρουμε.