Συνταγή του Μανώλη Ασλάνογλου
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
1 μεγάλη σελινόριζα, καθαρισμένη και ψιλοτριμμένη
100ml φρέσκο γάλα ζεστό
40ml ελαιόλαδο
200γρ. μικρές γαρίδε αποφλοιωμένες
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό. Τις βγάζουμε με τρυπιτή κουτάλα και τις ψιλοκόβουμε. Βάζουμε στο σκεύος τη σελινόριζα και τη σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μαλακώσει η σελινόριζα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον πουρέ πατάτας και το γάλα και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει κάπως ο πουρές. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τις γαρίδες και τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως ως κύριο γεύμα με λίγο φρυγανισμένο ψωμί και πράσινη σαλάτα εποχής.