Πατατοπουρές με Σελινόριζα, Γαρίδες και Άνηθο

173
Πατατοπουρές με Σελινόριζα, Γαρίδες και Άνηθο

Συνταγή του Μανώλη Ασλάνογλου

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες

1 μεγάλη σελινόριζα, καθαρισμένη και ψιλοτριμμένη

100ml φρέσκο γάλα ζεστό

40ml ελαιόλαδο

200γρ. μικρές γαρίδε αποφλοιωμένες

1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό. Τις βγάζουμε με τρυπιτή κουτάλα και τις ψιλοκόβουμε. Βάζουμε στο σκεύος τη σελινόριζα και τη σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μαλακώσει η σελινόριζα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον πουρέ πατάτας και το γάλα και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει κάπως ο πουρές. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τις γαρίδες και τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως ως κύριο γεύμα με λίγο φρυγανισμένο ψωμί και πράσινη σαλάτα εποχής.