
Συνταγή του Ντίνου Κιούση
Υλικά για 6-8 άτομα
1,1/2 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
80ml ελαιόλαδο
το λευκό και τρυφερό μέρος από τα πράσα πολύ ψιλοκομμένο
60ml γάλα φρέσκο
100γρ. γιαούρτι της αρεσκίας μας
αλάτι, πιπέρι
ψιλοκομμένος μαϊντανός ή φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με λίγο αλάτι, ανακατεύοντας πότε πότε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν.
Το πολτοποιούμε όλο στο μπλέντερ για 2 λεπτά. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε τον πουρέ πατάτας,τα λιωμένα πράσα και αλάτι. Ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει το μείγμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε γρήγορα. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με το μαϊντανό ή το κρεμμυδάκι.