Πουρές πατάτας με πράσα και γιαούρτι

219
Πουρές πατάτας με πράσα και γιαούρτι

Συνταγή του Ντίνου Κιούση

Υλικά για 6-8 άτομα

1,1/2 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες

80ml ελαιόλαδο

το λευκό και τρυφερό μέρος από τα πράσα πολύ ψιλοκομμένο

60ml γάλα φρέσκο

100γρ. γιαούρτι της αρεσκίας μας

αλάτι, πιπέρι

ψιλοκομμένος μαϊντανός ή φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με λίγο αλάτι, ανακατεύοντας πότε πότε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν.

Το πολτοποιούμε όλο στο μπλέντερ για 2 λεπτά. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε τον πουρέ πατάτας,τα λιωμένα πράσα και αλάτι. Ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει το μείγμα.

Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε γρήγορα. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με το μαϊντανό ή το κρεμμυδάκι.