Συνταγή του Μανώλη Ασλάνογλου
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό πατάτες,βρασμένες και πολτοποιημένες
100ml φρέσκο γάλα ζεστό
200γρ. ροκφόρ, χονδροτρυμματισμένο
300γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα και πλυμένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα σέσκουλα για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ψιλοκόβουμε. Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψί. Σκορπίζουμε το ροκφόρ στη λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι το ροκφόρ να σκορπίσει το άρωμα του. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν.