Υλικά
500γρ. ριγκατόνι
5 λίτρα νερό
50 γρ. αλάτι
Για τη σάλτσα
500γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή χυμό εμπορίου
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
½ κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι
100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ριγκατόνι και τα στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο.
Παράλληλα ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τη σάλτσα. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά να πάρουν βράση. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα ριγκατόνι και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
Σερβίρουμε σε πιάτο με τριμμένο κεφαλοτύρι.