Ρολά σφολιάτας με μήλο

200
Ρολά σφολιάτας με μήλο

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου περίπου 400 γρ.
2 μεγάλα κόκκινα μήλα 500-600 γρ. τριμμένα
2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
6 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 1/2 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
5 κουτ. σούπας σταφίδα σουλτανίνα
3 1/2 κουτ. σούπας επιπλέον καστανή ζάχαρη για το φινίρισμα

Εκτέλεση

Αν αγοράσετε ζύμη σφολιάτα κατεψυγμένη, την αφήνετε 2-3 ώρες εκτός ψυγείου για να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε. Στο τρίφτη με τη χοντρή επιφάνεια τρίβουμε τα μήλα και τα στύβουμε πολύ καλά για να φύγει μεγάλο μέρος από το χυμό. Ανοίγουμε προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.

Το απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μήλο και το απλώνουμε και αυτό καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα μήλα και προσθέτουμε και την κανέλα με τον ίδιο τρόπο.

Βάζουμε τις σταφίδες κατά μήκος του φύλλου από άκρη σε άκρη σε μία λωρίδα στο κέντρο του. Με μεγάλη προσοχή τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) κόβουμε το ρολό σε 10 ίσα μέρη.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180C με αντιστάσεις (με αέρα 160C) να προθερμανθεί και τοποθετούμε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα ρολά μας ξαπλωτά με τις σπείρες προς τα πάνω (να μοιάζει σαν σαλιγκάρι). Πασπαλίζουμε με την επιπλέον καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 30 λεπτά.