Σούπα με μπαλίτσες από σιμιγδάλι

668
Σούπα με μπαλίτσες από σιμιγδάλι

Υλικά

1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 αυγό
100γρ. σιμιγδάλι σκληρού σίτου
Μοσχοκάρυδο
1 λίτρο ζωμό κρέατος
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με το αυγό και λίγο αλάτι για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και παρασκευάζουμε μια μαλακή ζύμη. Καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο. Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε τη ζύμη μπαλίτσες και τις ρίχνουμε στο ζωμό που βράζει. Τις αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 10-15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, μετά σβήνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να σταθούν ακόμα λίγο.

Πλένουμε το σχοινόπρασο, το τινάζουμε να στεγνώσει και το κόβουμε σε μικρά ρολάκια. Πασπαλίζουμε τη σούπα με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.