Σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου

195
Σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξύδι

4 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη

1 κουτ. σούπας σκόνη τσίλι

200 γρ. κέτσαπ

½ κουτ. γλυκού ταμπάσκο

1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ξεχωριστά. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε. Ρίχνετε το σκόρδο και σοτάρετε για λίγο ακόμα.

Προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε για λίγο μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το βαλσάμικο και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε την κέτσαπ, την πάπρικα, το ταμπάσκο, το τσίλι , το νερό και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε μέχρι να σφίξει η σάλτσα.Περίπου 15-20 λεπτά.

Έτοιμη!

Υ.Γ. Διατηρείτε στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

Υ.Γ. Μην αλείφετε το κρέας που ψήνετε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου από την αρχή. Κάντε το περίπου 5-7 λεπτά πριν το βγάλετε από τη φωτιά!