Συνταγή για Κρεμμυδόσουπα

172
Συνταγή για Κρεμμυδόσουπα

Υλικά για 4 Μερίδες

500 γρ. Κρεμμύδια

1 κιλό πατάτες

40γρ. βούτυρο

2 λίτρα ζωμό της αρεσκίας σας

4 μικρά καπνιστά χωριάτικα λουκάνικα

Αλάτι, πιπέρι

1-2 κουτ. σούπας ξύδι

Λίγη ζάχαρη

1/2 ματσάκι μαϊντανό

75γρ. μπέικον

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια. Σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια στο βούτυρο, προσθέτουμε τις πατάτες και περιχύνουμε το μείγμα με το ζωμό.

Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Καρυκεύουμε τη σούπα πικάντικα με αλάτι, πιπέρι, ξύδι και λίγη ζάχαρη και τη διατηρούμε ζεστή. Πλένουμε το μαϊντανό, τον τινάζουμε λίγο να στεγνώσει και τον ψιλοκόβουμε.

Βγάζουμε τα λουκάνικα, τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε πάλι στη σούπα. Κόβουμε το μέικον σε κυβάκια και το τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε, το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε πάνω από τη σούπα με το μαϊντανό. Ταιρίαζει με χωριάτικο ψωμί.