Το ρυζόγαλο της γιαγιάς

173
Το ρυζόγαλο της γιαγιάς

Υλικά

μισή κούπα τσαγιού ρύζι γλασέ

1 κούπα τσαγιού νερό

4 κούπες γάλα πλήρες

½ κούπα ζάχαρη

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1 βανίλια

Κανέλα

Εκτέλεση

Βράζετε το ρύζι  με το νερό για 5 λεπτά. Ρίχνετε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνετε να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε τη ζάχαρη στο ρύζι.

Διαλύετε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα (να είναι χλιαρό) που έχετε κρατήσει και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Βράζετε το ρυζόγαλο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. ΠΡΟΣΟΧΗ: Να έχει λίγα υγρά, μην είναι τελείως πηχτό.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια ανακατεύοντας. Σερβίρετε σε 5-6 μπολ και πασπαλίζετε με κανέλα.