Τρουφάκια με τσίλι και τεκίλα

166
Τρουφάκια με τσίλι και τεκίλα

Υλικά

1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος παχιά

1/4 κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι

300-400 γρ. μαύρη σοκολάτα

40 γρ. βούτυρο

1,5 κουτ. σούπας τεκίλα

3 κουτ. σούπας κακάο

Εκτέλεση

Βάλτε την κρέμα γάλακτος και το τσίλι σε κατσαρολάκι να βράσουν, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την σοκολάτα σπασμένη και το βούτυρο. Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ανακατέψτε γερά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Προσθέστε την τεκίλα, ανακατέψτε. Οταν το μείγμα κρυώσει βάλτε το στο ψυγείο για 4 ώρες

Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι βγάζετε μπαλίτσες, τους δίνετε μορφή, τις ρολάρετε στο κακάο

Αφήνετε τις τρούφες σε χαρτί ώσπου να ολοκληρώσετε την διαδικασία