Τυροπιτάκια Με Φέτα Χωρίς Φύλλο

364
Τυροπιτάκια Με Φέτα Χωρίς Φύλλο

Υλικά

225 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού Mπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο
150 γρ. Τυρί (τσένταρ ή κέριγκολντ ή φέτα ή μπλού τσίζ)
100 γρ. Φρέσκο γάλα
1/2 κουτ. γλυκού Αλάτι
1 αυγό ή λίγο φρέσκο γάλα για να τα αλείψετε να γυαλίσουν

Εκτέλεση


Βάζουμε το αλεύρι το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτουμε την μαργαρίνη.  Ανακατεύουμε με το χέρι μας και προσθέτουμε το τυρί και το γάλα.

Μόλις έχουμε μια όμορφη ζύμη (σαν ψωμιού) την απλώνουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε με κουπ πάτ. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή λαδόκολα και ρίχνουμε τα τυροπιτάκια μας. Τα αλείφουμε με το αυγό ή το γάλα και τα βάζουμε να ψηθούν στους 190C για 15 με 20 λεπτά ως που να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα.