Cheesecake “Kinder Bueno” με γλάσο σοκολάτας

637
Cheesecake “Kinder Bueno” με γλάσο σοκολάτας

Υλικά 

Για το Cheesecake

300 γρ. μπισκότα digestive
150 γρ. μαργαρίνη
350 ml κρέμα γάλακτος
450 γρ. τυρί μαλακό τύπου Philadelphia
120 γρ. ζάχαρη άχνη
7 μπάρες Kinder Bueno

Για το γλάσο σοκολάτας

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για το cheesecake

Θρυματίστε τα μπισκότα σε σκόνη στο multi. Λιώνετε το βούτυρο προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκ. περίπου ή ταψάκι στο οποίο έχετε τοποθετήσει μεμβράνη ή λαδόχαρτο [για να το ξεφορμάρετε εύκολα] και το πιέζετε στη βάση του. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.

Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Χτυπάτε, σε άλλο μπολ, με το μίξερ χειρός και το τυρί τύπου Philadelphia μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε 1 λεπτό να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο, προσθέτετε και τη χτυπημένη σαντιγί και χτυπήστε για ακόμα 1 λεπτό να ενσωματωθεί.

Λιώστε σε μπεν μαρί τα 5 από τα 7 Κinder Bueno [ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα στην ελάχιστη θερμοκρασία]. Θα λιώσει η σοκολάτα και θα μείνει η γκοφρέτα. Προσθέστε αυτό το μείγμα, σοκολάτας -γκοφρέτας, στο μείγμα του cheesecake ανακατέψτε καλά.

Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου, κόψτε σε κομματάκια τις υπόλοιπες 2 Kinder Bueno, γαρνίρετε το cheesecake και το βάζετε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το γλάσο σοκολάτας

Βάζετε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία τη κομματιασμένη σοκολάτα και προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος. Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας πότε πότε. Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο το αφήνετε λίγο να κρυώσει και μετά περιχύνετε το cheesecake. Κόβετε σε κομματάκια τις 2 υπόλοιπες μπάρες Kinder Bueno γαρνίρετε το cheesecake και το βάζετε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει κόψτε σε μερίδες, σερβίρετε και απολαύστε.

Για extra γεύση γαρνίρετε και με σαντιγί.