Cheesecake Maltesers έτοιμο σε 15 λεπτά

264
Cheesecake Maltesers έτοιμο σε 15 λεπτά

Υλικά:


Για τη βάση θα χρειαστείτε

100 γρ. ‏μπισκότα digestive
200 γρ. ‏Maltesers
125 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα του ταψιού

Για τη γέμιση cheesecake θα χρειαστείτε

800 γρ. ‏μαλακό τυρί κρέμα
300 ml ‏κρέμα γάλακτος πλήρης (200 + 100 ml χωριστά)
200 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
2 καψουλίτσες ‏βανίλιας
150 γρ. ‏Maltesers θρυμματισμένα + επιπλέον ολόκληρα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Για τη βάση

Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. με αποσπώμενη βάση. Θρυμματίζετε σε σκόνη, στο multi τα μπισκότα και τα meltesers, προσθέτετε στο μείγμα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί καλά και να έχετε ένα λείο υγρό μείγμα.
Το στρώνετε στη βάση του βουτυρωμένου ταψιού, το απλώνετε ισομερώς, το πιέζετε και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει καλά η βάση.

Για τη γέμισηΒάζετε σε μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα, τα 200 ml κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε δυνατά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε μια αφράτη κρέμα.
Σε άλλο μπολ, χτυπάτε τα 100 ml κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε σταδιακά τη σαντιγί στο μείγμα τυριού ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθεί. Προσθέτετε και τα θρυμματισμένα (ή κομμένα στη μέση) maltesers και ανακατεύετε ακόμα λίγο, πολύ απαλά, μέχρι να ενσωματωθούν και αυτά.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί πάνω στη παγωμένη βάση, το ισιώνετε, γαρνίρετε την επιφάνεια με ολόκληρα maltesers (πιέστε τα ελαφρώς να “σταθούν”) και βάζετε το έτοιμο cheesecake σας στο ψυγείο να παγώσει.

Έτοιμο!!!

Πηγή:sintayes.gr