Enchiladas με κοτόπουλο και λευκή σάλτσα

160
Enchiladas με κοτόπουλο και λευκή σάλτσα

Υλικά για 4 άτομα

8-10 τορτίγιες σε μεγάλο μέγεθος

2 φλιτζ. τυρί τριμμένο

2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο

3 κουτ. σούπας βούτυρο

3 κκουτ. σούπας αλεύρι

1 κονσέρβα ζωμό κοτόπουλου

1 φλιτζ. sour cream ή γιαούρτι

1 πιπεριά κομμένη σε κύβους πράσινη

Κόλιανδρο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220º C. Ετοιμάστε ένα πυρέξ και λαδώστε το.

Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι του τυριού μαζί με το κοτόπουλο. Τοποθετήστε από 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα σε κάθε τορτίγια.

Στη συνέχεια τυλίγετε σφικτά την κάθε τορτίγια και τοποθετείτε μια – μια στο πυρέξ. Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατέψτε το αλεύρι και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.

Χτυπάμε μαζί με τον ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Ανακατέψτε την sour cream ή το γιαούρτι με την πράσινη πιπεριά. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα enchiladas και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζετε με κόλιανδρο και σερβίρετε.

Πηγή