Αυθεντική καρμπονάρα

494
Αυθεντική καρμπονάρα

Υλικά

400 γρ. σπαγγέτι

200 γρ. παρμεζάνα

150 γρ. πανσέτα ποιοτική

4 κρόκοι αυγού

1 αυγό ολόκληρο

Αλάτι, πιπέρι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράστε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια. Σε ένα τηγάνι ροδίστε την πανσέτα με το ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, την παρμεζάνα και το πιπέρι για να πετύχετε μια παχιά κρέμα

Οταν βράσουν τα μακαρόνια, σουρώστε τα και κρατήστε ένα ποτηράκι υγρό

Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι με την πανσέτα και μισό ποτηράκι υγρό από το βράσιμο

Ανακατέψτε, αφήστε τα να αγκαλιαστούν. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίξτε την κρέμα και ανακατέψτε καλά

Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε λίγο μαϊντανό και παρμεζάνα από πάνω

Πηγή: govastileto.gr