Βουτυράτος Πουρές με βρασμένη σελινόριζα

293
Βουτυράτος Πουρές με βρασμένη σελινόριζα

Συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια

Υλικά για 4 άτομα

2 μεσαίου μεγέθους σελινόριζες

2 πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

Γάλα (όσο χρειαστεί για καλυφθούν οι σελινόριζες)

200-400γρ. βούτυρο (ανάλογα με το πόσο πλούσιο θέλουμε το αποτέλεσμα)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις σελινόριζες σε κύβους περίπου 3 εκ. Τους βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε όσο γάλα χρειάζεται για να καλυφθούν και τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε τα μήλα. Σε αυτήν τη φάση το γάλα θα κόψει αλλά δεν ανησυχούμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου άλλα 10 λεπτά για να μαλακώσουν τα μήλα. Σουρώνουμε τις σελινόριζες και τα μήλα σε σουρωτήρι (ιδανικό ψιλό, συρμάτινο σαν σίτα) και τα πιέζουμε με μια κουτάλα για να στραγγίξουν καλά από τα υγρά τους. Πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ για περίπου 10-15 λεπτά ή όσο περισσότερο μπορούμε προσθέτοντας σταδιακά τα κυβάκια βουτύρου μέχρι να προκύψει ένας λείος πουρές. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό ή χλιαρό