Γαλλικές κρέπες με ζάχαρη

256
Γαλλικές κρέπες με ζάχαρη

Υλικά

3 κουτ. σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι λιωμένο5 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
2 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζ. γάλα
8 φέτες μαλακό ψωμί για τοστ (χωρίς κόρα)
3 κουτ. σούπας βούτυρο για το τηγάνι
σιρόπι από σφένδαμο για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Αρχικά, σε ένα μπολ λιώστε 3 κουταλιές βούτυρο χωρίς αλάτι. Στη συνέχεια, ανακατέψτε μέσα 3 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη, 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη και μία κουταλιά κανέλα μέχρι τα υλικά να ομοιογενοποιηθούν.

Σε ένα ρηχό μπολ ρίξτε τα αυγά και το γάλα, ανακατέψτε και αφήστε τα στην άκρη. Πάρτε ακόμη ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε 2 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη και 2 κουταλιές κανέλα.

Κόψτε την κόρα από τις φέτες ψωμιού (αν έχουν) και με έναν πλάστη απλώστε το ψωμί για να γίνει πιο λεπτό. Απλώστε πάνω το μείγμα βουτύρου και τυλίξτε καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι αφήστε να λιώσουν 3 κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βουτάνε ένα-ένα τα ρολά στο μείγμα αυγού και τηγανίστε τα για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Βάλτε τα σε ένα καθαρό πιάτο και πασπαλίστε από πάνω με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας. Ρίξτε από πάνω το σιρόπι από σφένδαμο και σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά!