Υλικά
1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου ξεκοκαλισμένο
0,5 κιλό κιμά μοσχαρίσιο χωρίς καθόλου λίπος
100 γρ. καρότο κομμένο στα τέσσερα
100 γρ. παντσέτα φρέσκια κομμένη σε κυβάκια
70 γρ. ψωμί μουσκεμένο σε γάλα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
4 φύλλα φασκόμηλο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
200 γρ. λευκό κρασί
½ κιλό πατάτες κομμένες σε κομμάτια για φούρνο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με την παντσέτα, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο, το ψωμί που το έχουμε σουρώσει, αλάτι και πιπέρι. Αλατοπιπερώνουμε τη μέσα πλευρά από το κοτόπουλο και το γεμίσουμε με το μείγμα μας. Στη μέση καρφώνουμε τα τέσσερα καρότα. Κλείνουμε τις άκρες από το κοτόπουλο με οδοντογλυφίδες.
Βάζουμε σε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και κρασί. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200C. Κοιτάζουμε αν υπάρχει ακόμα υγρό αλλιώς προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμα.
Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες που έχουμε πριν αλατοπιπερώσει και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί στους 180C για μία ώρα περίπου. Ανά διαστήματα ρίχνουμε επάνω λίγο από το ζουμί.
botrini.gr