Εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

303
 Εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά:

275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

125 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

2 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση:

Σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ κια το μοσχοκάρυδο.  Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια

Όταν το μείγμα γίνει κρεμώδες προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά και χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, ώσπου να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτουμε τα ”στέρεα” υλικά και τα χτυπάμε με με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε δύο λαμαρίνες. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστά

Χρησιμοποιώντας κουπ πατα σε διάφορα σχήματα, κόβουμε τα μπισκότα. Ξαναπλάθουμε τη ζύμη που περισσεύει και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσει. Με σπάτουλα μεταφέρουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν

Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν

Πηγή